Fremgangsmåte
Skjær et snitt i hver kyllingfilet og fyll lommen med en skive brie og litt frisk timian. Ha på salt og pepper. Surr et par skiver bacon rundt hver filet.
Stek filetene litt på hver side i en middels varm stekepanne tilsatt margarin, bare til filetene er pent brune. Legg dem over i en ildfast form og stek videre i ovnen ved 180 °C i 10-15 minutter.
Stek grønnsakene i stekepanne til de blir knapt møre.
Bland sammen ingrediensene til urterømmen og la den stå noen minutter før servering.
Kyllingfiletene danderes på tallerken sammen med grønnsaker og salat. Server med urterømme.
Tips! Ønsker du er laktosefri rett kan du bruke laktosefri lettrømme og erstatte brie med en laktosefri ost eller sløyfe osten.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
4 stk kyllingfilet
4 skiver brie
2 ss hakket frisk timian
Salt og pepper
1 pose knaskerøtter
1 stk rødløk i ringer
½ stk fennikel
1 stk hjertesalat
4 skive syltede rødbeter i staver
Urterømme
2 dl lettrømme
Saften av ½ stk sitron
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss hakket frisk dill
1 ss hakket frisk kruspersille
Næringsinnhold per porsjon
Energi/Kalorier | 370 kcal |
Karbohydrater | 8 g |
Proteiner | 42 g |
Fett | 18 g |
- hvorav mettet fett | 11 g |
- enumettet fett | 5 g |
- flerumettet fett | 1 g |
Kostfiber | 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: