Fremgangsmåte
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett yoghurt, syltetøy og honning. Rør godt og hell massen over i en smurt brødform på 1,5 liter.
Stek brødet midt i oven på 150 °C i ca. 1 time.
La brødet avkjøles i minst 30 minutter før du begynner å skjære i det. Brødet smaker ekstra godt med ost eller syltetøy på.
Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for Brød og korn.
Ingredienser
Antall 1
80 g (2 dl) havregryn
120 g (2 dl) siktet speltmel
120 g (2 dl) fullkornshvetemel
1 dl sammalt hvete, fin
1 dl rosiner og/eller aprikoser, svisker eller fiken
1 dl knuste linfrø
1 dl solsikkekjerner
2 ts natron
1 ts salt
4 dl yoghurt naturell
½ dl tyttebærsyltetøy
2 ss flytende honning
Næringsinnhold per 100 g
| Energi/Kalorier | 241 kcal | 
| Karbohydrater | 31 g | 
| Proteiner | 9 g | 
| Fett | 8 g | 
| - hvorav mettet fett | 1,5 g | 
| - enumettet fett | 2 g | 
| - flerumettet fett | 3,5 g | 
| Kostfiber | 6 g | 
Innhold av allergener
| Gluten | Ja | 
| Laktose | Ja | 
Sist endret: , Publisert: