Fremgangsmåte
Brekk eller skjær av den nederste delen på aspargesene. Kok dem i 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl.
Skjær avokado, asparges, paprika, tomat og stilkselleri i grove biter. Skjær rødløken i ringer. Legg salaten på et serveringsfat og fordel tunfisk over.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og smak den til med dill og pepper. Dressingen serveres i en skål ved siden av salaten.
Server gjerne grovbrød ved siden av.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse av www.frukt.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
- 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
 - 1 stk avokado
 - 1 bunt grønn frisk asparges
 - 1 stk rødløk
 - 1 stk gul paprika
 - 2 stk tomat
 - 1 stk hjertesalat
 - 1 boks hermetisk tunfisk i vann
 
Dressing:
- 3 dl matyoghurt (eller laktosefri yoghurt naturell)
 - ¼ ts salt
 - finklippet dill
 - nykvernet pepper
 
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
| Energi/Kalorier | 277 kcal/ 77 kcal | 
| Karbohydrater | 12 g/ 3,5 g | 
| Proteiner | 16 g/ 4,5 g | 
| Fett | 17 g/ 5 g | 
| - hvorav mettet fett | 5,5 g/ 1,5 g | 
| - enumettet fett | 7 g/ 2 g | 
| - flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g | 
| Kostfiber | 5 g/ 1 g | 
Innhold av allergener
| Gluten | Nei | 
| Laktose | Ja | 
Sist endret: , Publisert: