Fremgangsmåte
Ha havregryn og vann eller melk i en kjele og kok opp. La det småkoke 4–5 minutter før du tilsetter malt ingefær og salt.
Ta kjelen av plata. Riv pære på et rivjern og rør det inn i grøten.
Server grøten med pære eller andre frukt og bær på toppen.
NB: Næringsberegningen er gjort med melk med 0,5 % fett. 
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Maria Villmones Bondeson
Ingredienser
4 personer
200 g (ca. 5 dl) lettkokt havregryn
10 dl vann eller melk
1 ts malt ingefær
1 ts salt
2 stk pære i skiver (eller andre frukt og bær til servering)
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
| Energi/Kalorier | 320 kcal/ 85 kcal | 
| Karbohydrater | 49 g/ 13 g | 
| Proteiner | 15 g/ 4 g | 
| Fett | 5 g/ 1,5 g | 
| - hvorav mettet fett | 1,5 g/ 0,5 g | 
| - enumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g | 
| - flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g | 
| Kostfiber | 9 g/ 2,5 g | 
Innhold av allergener
| Gluten | Nei | 
| Laktose | Nei | 
Sist endret: , Publisert: