Fremgangsmåte
Legg gjerne dadlene i bløt i varmt vann en stund før du skal bruke dem. Tørk og finhakk dadlene.
Bland kokosoljen med kakaopulver, vanilje, havsalt og kanel. Rør godt sammen. Tilsett havre og dadler. Bland godt med en slikkepott.
Sett hele blandingen i kjøleskap i 15-20 minutter så den får satt seg litt. Ta ut blandingen og rull små kuler mellom hendene. Dypp dem i revet kokos eller for eksempel hakkede nøtter.
Oppbevar kulene i en lufttett boks i kjøleskapet. Holdbarhet er minst en uke eller to.
Inspirert av oppskrift fra Julies matblogg.
Ingredienser
Antall 15
10 stk store dadler
4 ss kokosolje
2 ss kakaopulver
1 dl havre
1 t vaniljepulver
1 klype havsalt
1 klype kanel
5 ss revet kokos
Næringsinnhold per stk./ per 100 gram
Energi/Kalorier | 88 kcal/ 420 kcal |
Karbohydrater | 10,5 g/ 51 g |
Proteiner | 1 g/ 5 g |
Fett | 4 g/ 20 g |
- hvorav mettet fett | 3,5 g/ 16,5 g |
- enumettet fett | 0,3 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 0,1 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 1,5 g/ 7,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: